Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Yaşlılar Haftası Mesajı

Sevgili Kıdemli Hemşerim,

2013 yılında kurmuş olduğumuz Altın Yıllar Yaşam Merkezi bu şehrin 65 yaş ve üstü kentlilerini buluşturdu yıllardır. Onlarla başlayan sayımız yüzlere ardından binlere ulaştı. Nice konserler, toplantılar, sergiler, seminerler düzenledik. Yeni şeyler öğrenirken deneyimlerimizi de birbirimize aktardık.

Toplumdaki yaş 70 iş bitmiş algısına karşı biz de yaş 70 yani altın yıllar dedik ve üretim devam ettikçe sağlıklı yaşlanmayı, mutluluğu gözlemledik. Her yaşta öğrenmenin azmi var olma gücümüze güç kattı. Çalışmak, üretmek mühim çünkü ne diyor şair?

“Yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,
 Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,

Ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,

Yaşamak, yani ağır bastığından.”

Altın yıllarınızda “İçinde bir iş yapmanın mutluluğunu” yaşayan her birinizi saygıyla selamlıyorum. Tüm güzellikler hep sizinle olsun. Yaşlılar Haftanızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı