Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Erkek, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti


Başkan Erkek, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti

Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makam koltuğunu, kentin çocuklarına bıraktı.

Başkanlık Makamında gerçekleşen temsili koltuk devretme töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Koltuğunu kentin minik Başkanları, 18 Mart İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Bella Şık ile Ata'm Kreş Öğrencisi Hayal Dara'ya devreden Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 23 Nisan tarihinin çok özel olduğunu belirterek, “Bugün 23 Nisan, harika bir gün. Çocuklar çok mutlu. Onları mutlu görünce, onlar gülümseyince tabi ki, biz de çok mutlu oluyoruz. Çok özel bir gündeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı ve dünyanın ilk çocuk bayramı bugün. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün bugün. Türkiye Büyük Millet Meclisi bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin simgesidir. Çünkü biz önce Meclisimizi açtık, Meclisimizle birlikte kurtuluş mücadelemizi gerçekleştirdik. Gazi Meclisimiz ile birlikte Cumhuriyetimizi kurduk. O yüzden Atatürk özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugünü, 23 Nisan'ı çocuklara bir bayram olarak armağan etti. Biz de Çanakkale'de çocuklarımızın mutlu olmaları, gülümsemeleri için kentteki tüm yaşam alanlarını daha güvenli, daha eğlenceli, daha keyifli hale getireceğiz. Onlar için eğitici, öğretici, önemli projelere ve çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Çocuk Meclisimizi kuracağız. Oyuncak Müzelerimizi yapacağız. Parklarımızı çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. Onların iyi bir eğitim almaları için kreşlerimizde, diğer merkezlerimizde her türlü çabayı göstereceğiz. Çünkü onların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi, iyi eğitim alması, sağlıklı büyümeleri, ülkemizin aydınlık geleceği için en önemli yatırım. Onları çok seviyoruz” dedi.

Minik Başkanlardan Önemli Talimatlar…

Keyifli bir sohbet ortamında geçen programda çocuklar da gelecekle ilgili hayallerini ve isteklerini Başkan Erkek'le paylaştı. Başkanlık Koltuğuna oturan Ata'm Kreş öğrencisi Hayal Dara, daha önce Başkan Erkek'le kordonda karşılaşarak “Ben Başkan olacağım” dediğini hatırlatırken, Başkan Erkek de o günü hatırladığını belirterek, “Evet bugün işte Başkan oldun. Ne yapmalı Başkanlar?” diye sordu. Minik Başkan bu soruyu, “Herkesin iyiliğini düşünmeli” diye yanıtlarken, Başkan Erkek de “En güzel şeyi Başkanımız söyledi. Herkesin iyiliği için çalışmalıyız, dedi. Hele hele bütün büyükler, çocukların mutluluğu için onların iyi yetişmesi için iyi eğitim alması için çok çalışmalıyız” dedi.

Büyüdüğünde Avukat ve Belediye Başkanı olmak istediğini söyleyen 18 Mart İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Bella Şık ise, çocukların ölmediği, mutlu olduğu, savaşların ve fakirliğin olmadığı, herkesin adilce yaşadığı bir dünya hayal ettiğini kaydetti. Minik Başkan Şık, Belediye Başkanı olarak ilk yapacağı çalışmalar arasında; çocuklar için daha fazla park ve spor alanları olduğunu söyledi. “Kantinlere daha sağlıklı ve ucuz yiyecekler getireceğim. Ayrıca hayvanları arama ekipleri yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü hayvanlar kaybolduğunda sahipleri çok üzülüyorlar” diyen Şık'ın fikirlerini onaylayan Başkan Erkek ise, “Bunlar önemli talimatlar oldu. Başkanımız çok önemli görevler verdi bize, hemen not alalım. İnanıyorum ki ikinizden de harika başkan olur” diye konuştu.

Başkan Erkek'in minik başkanlara çiçek ve hediye takdim ettiği program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.


23.04.2024 14:03