Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Altın Yıllar Yaşam Merkezinde “Kuşaklar Dansta Buluşuyor” Etkinliği


Altın Yıllar Yaşam Merkezinde “Kuşaklar Dansta Buluşuyor” Etkinliği

Altın Yıllar Yaşam Merkezi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “Kuşaklar Dansta Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirildi.

Altın Yıllar Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, eşi Özen Algönül Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, Osnabrück'ten gelen stajyer öğrenciler, Avukat İbrahim Mutlu Anadolu Lisesi öğrencileri, merkez katılımcıları ve eğitmenleri katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte ilk olarak Başkan Erkek'e Osnabrück Belediyesi tarafından Çanakkale'yi gezmesi için verilen “Barış Güvercini” heykeli, Altın Yıllar Yaşam Merkezi'ne teslim edildi.

Etkinlikte söz alan Belediye Başkanı Erkek; “Dün Osnabrück'ten döndük. Biliyorsunuz Osnabrück de Çanakkale gibi barışın kenti olarak biliniyor. Dünya tarihinin en anlamlı barış mesajını Mustafa Kemal Atatürk vermiş. Bu cephede Mehmetçik ile koyun koyuna yatan tüm yabancı askerleri evladı olarak kabul eden o barış mesajı, Çanakkale'nin barışın kenti olmasında çok önemli oldu” dedi.

Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nde kıdemli kentlilerin keyifli zaman geçirmesinin önemli olduğunu vurgulan Başkan Erkek; “Altın Yıllar'da değerli büyüklerimizin iyi ve nitelikli vakit geçiriyor olmaları, birlikte güzel şeyler üretmeleri bizleri de çok mutlu ediyor. Biraz önce merkezimize teslim ettiğimiz Barış Güvercini'ni Osnabrück'te öğrencilerden teslim aldık ve Çanakkale'ye getirdik. O güvercin Çanakkale'de dolaşacak. Şehitliklere, Troia'ya gidecek. Kordonda dolaşacak ve fotoğraflar çekilecek. Çanakkale'yi gezdikten sonra tekrar Osnabrück'e geri dönecek” dedi.

Dünyada barış ve kardeşliklerin sağlanabilmesi için kardeş kent ilişkilerinin önemli olduğunu ifade eden Erkek; “Dünyamız çok zor günler geçiriyor. Birçok yerde savaşlar ve acılar var. Böyle dönemlerde de kardeş kent ilişkileri barış ve kardeşlik için çok büyük bir önem arz ediyor. Çünkü bizler farklı dillerin, dinlerin ve kimliklerin zenginlik olduğunu iyi biliyoruz. Demokrasinin öznesi de aslında insandır. Biz de bu bilinç ile her zaman önce insan diyoruz” dedi.

Kardeş Kent Osnabrück'ten gelen stajyer öğrencileri 19 Mayıs haftasında Çanakkale'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu da belirten Erkek; “19 Mayıs olması nedeni ile çok anlamlı bir etkinlikte bir araya geldik. Osnabrück'ten gelen stajyer öğrencilerimiz de güzel bir haftaya denk geldiler. Bizim değişmez önderimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı doğum günü olarak kabul eder. Aynı zamanda da 19 Mayıs'ı gençlere emanet etmiştir.  Evet Atatürk'ün dediği gibi Cumhuriyetimiz gençlerin omuzlarında yükselecek. Bizler de aklın ve bilimin ışığında, Atatürk'ün izinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcıları tarafından yapılan yağlı boya tablo Başkan Erkek'e takdim edilirken, etkinlik müzik eşliğinde merkez katılımcılarının gençler ile birlikte yaptıkları danslar ile son buldu.    


13.05.2024 16:59