“27. Japonya Günleri”nin Açılışı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Türk - Japon Diplomatik İlişkilerinin Tesisinin 100. Yılı kapsamında, '27. Japonya Günleri'nin açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in de hazır bulunduğu "27. Japonya Günleri"nin açılış töreni, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Japon Dostluk Kulübü ortaklığı ile gerçekleştirildi.

Yapılan açılış konuşmaların ardından ÇOMÜ Kreş öğrencileri Japonca mini konser verdi, Japon geleneksel dans gösterisi (Bon-odori), mini animasyon gösterimi, Türk-Japon kaligrafisi gösterisi ve geleneksel çay seremonisi sunuldu.

Sahneye davet edilen Büyükelçi Katsumata, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Rektör Erenoğlu ve akademisyenlere, Japon misafirperverliğini tam olarak yansıtan geleneksel çay seremonisi "sado", Türk-Japon Dostluk Kulübü öğrencilerince hazırlanarak ikram edildi. Protokol üyeleri, sonrasında salondan ayrılarak Fuaye alanında kaligrafi, Japon takvimleri, origami, baskı sergisi, Kendo, Cosplay stand ve çalıştay noktalarını ziyaret etti. 27. Japonya Günleri kapsamında gün boyunca Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek konukların ilgisine sunulacak.

Etkinlik, Japon takvimlerinin çekiliş yoluyla katılımcılara ücretsiz dağıtımı, TÜJAD Müzik Grubu Amaterasu'nun Japonca akustik konseriyle sona erecek.

13.05.2024 16:49