Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Prof. Dr. Türkan Saylan'ı Anma Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Prof. Dr. Türkan Saylan'ı Anma Mesajı

Çağdaş Türk kadınını en iyi temsil eden isimlerden biri olan Prof. Dr. Türkan Saylan, özellikle sağlık ve eğitim alanlarında ülkemize hem şifa hem de umut ışığı olmuştur.

Kendi döneminde hekimlerin dahi uzak durmaya çalıştığı ve hastalıklarının yanında dışlanmışlıkla da mücadele eden lepra (halk arasında bilinen adıyla cüzzam) hastalarının sağlığı için uzun yıllarını harcayan Saylan, bununla birlikte özellikle kız çocukları için de umut olmuş, eğitimde fırsat eşitliği için büyük mücadele vermiştir.

Cüzzamla Savaş Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kuruculuğunu yapan, çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödüle layık görülen Saylan, 7'den 70'e pek çok kişinin hayatına dokunarak iz bırakmış ülkemizin çağdaş, aydın ve bilim önderlerinden birisidir.

Yaşamı boyunca eğitimini, bilgisini ve ilgisini başkalarına aktarmaktan geri durmayan, sayısız kişiye yardım eli uzatan, Atatürk ilke ve devrimlerinin yolundan giden Prof. Dr. Türkan Saylan'ı aramızdan ayrılışının 15. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum.
 
Muharrem ERKEK
Çanakkale Belediye Başkanı


17.05.2024 15:44