Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerinin İlk Bölümü Tamamlandı


Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerinin İlk Bölümü Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda, Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) iş birliği ile gerçekleşen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerinin ilk bölümü 17 Mayıs Cuma günü tamamlandı.

Toplumda cinsiyet eşitliği bilincinin geliştirilmesi ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla planlanan eğitimlerden çok sayıda belediye çalışanı faydalandı. Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı eğitimlerde çalışanlara, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aktif katılımlı sunumlar gerçekleştirildi. Eğitim programında eşitlik konusundaki yasal haklar, ilgili mevzuat, toplumsal cinsiyet rollerinin bireyler ve toplum üzerindeki etkileri ile eşitliğin sağlanması için mücadele yolları ele alındı.

Eğitimlerin son gününde de katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Sertifika törenine Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Eroğlu, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.

Çanakkale Belediyesinin titizlikle üzerinde durduğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu eğitimlerin, ilerleyen süreçte tüm çalışanları kapsayacak şekilde devam etmesi hedefleniyor.


17.05.2024 15:41