Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Türk Mutfağı Haftasında Çanakkale Belediyesi Çalışmaları da Sergilendi


Türk Mutfağı Haftasında Çanakkale Belediyesi Çalışmaları da Sergilendi

Bu sene 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında açılan Çanakkale Belediyesi standında çalışmalarımız tanıtıldı.

4.'sü gerçekleşen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri dolayısıyla Kordonboyunda gerçekleşen tanıtım faaliyetlerinde Çanakkale Belediyesi de yer aldı. Açılan stantta Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tohum Sandığı Biriminin çalışmaları ile Çanakkale'nin atalık ve yerel tohumları tanıtıldı. Kentimizin atalık tohumlarını yaşatmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını yürüten Tohum Sandığında yer alan atalık tohum çeşitleri kentlilere tanıtılırken, öte yandan yerel kalkınmayı ve üreticileri desteklemek amacı ile devam eden “Ücretsiz Toprak Analizi” uygulaması da katılımcılara anlatıldı. Kentlilerin ilgiyle incelediği Çanakkale Belediyesi standında bin adet tohum dağıtımı da gerçekleşti.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Çanakkale'nin Coğrafi İşaretli Ürünlerinin tanıtıldığı sergi de yer aldı. Gelibolu Peynir Helvası, Çanakkale Sakız Baklası, Çanakkale Domatesi, Eceabat Susamı, Biga Pirinci, Işıkeli Nohut Kahvesi, Biga Peynir Tatlısı, Bayramiç Elması, Bayramiç Zeytinyağı, Lapseki Şeftalisi, Bayramiç Tahin Helvası, Yenice Kırmızı Biberi, Geyikli Zeytinyağı, Bozcaada Çavuş Üzümü, Bayramiç Beyazı, Ezine Peyniri ve Çanakkale El Halısı gibi coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgiler içeren sergi de kentlilerden ilgi gördü.


22.05.2024 15:24