Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesi Liselerarası Popüler Müzik Yarışması 18. Kez Gerçekleşti


Çanakkale Belediyesi Liselerarası Popüler Müzik Yarışması 18. Kez Gerçekleşti

Çanakkale Belediyesi tarafından uzun yıllardır düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması'nın 18.si 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Özgürlük Parkı'nda gerçekleşti.

Yarışmaya Özel Çanakkale Kampüs Koleji Fen ve Anadolu Lisesi'nden Grup Siren, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nden Grup Melankoli, Çanakkale Koleji'nden Grup Capella, İstek 1915 Çanakkale Okulları'ndan İstek Band, Toki Anadolu Lisesi, Fen Mat Koleji, Ali Haydar Anadolu Lisesi'nden Grup Haydari ve Çanakkale Fen Lisesi'nden Grup Pavari katıldı. 

Yarışmanın seçici kurulunda ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Feryal Günal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Merve Çokamay Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi İftihar Vanlı, kentimizin değerli müzisyenlerinden İlhan Oytun, emekli müzik öğretmeni Hamit Altınkaya ve sevilen müzisyen Aydilge vardı.  

Motivasyon kahvaltısı ile başlayan gün, grupların sahne provası ile devam etti. Saat 20:30'da başlayan yarışmada her grup bir yerli bir yabancı olmak üzere 2 şarkı seslendirdi. Öğrencilerin başarılı performanslarının ardından Aydilge sahne alarak izleyenlere muhteşem bir konser sundu. 

Çanakkale Fen Lisesi Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü, Toki Anadolu Lisesi Jüri Özel Ödülünü alırken; Özel Çanakkale Kampüs Koleji Fen ve Anadolu Lisesi üçüncü, İstek 1915 Çanakkale Okulları ikinci oldu. Yarışma birincisi Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi olurken, grup üyelerine birincilik plaketini Sanatçı Aydilge takdim etti.

İzleyiciler arasında bulunan Belediye Başkan Vekili Deniz Hazal Uysal'ın jüri üyelerine gerçekleştirdiği seramik takdimi ile gece sona erdi. 


28.05.2024 15:39