Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Sokak Hayvanlarımız için Çalışmalar Sürüyor


Sokak Hayvanlarımız için Çalışmalar Sürüyor

Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki sokak hayvanlarının refahı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, mayıs ayı boyunca 144 kedi ve 72 köpeğin kısırlaştırma operasyonu tamamlandı. Uzman ekiplerce alınan kedi ve köpekler kısırlaştırma işlemlerinin ardından gerekli sağlık kontrollerinden geçirilirken, 5199 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen tedavilerinin ardından can dostlar, alındıkları bölgelere geri bırakıldı. Ayrıca Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde de 480 sokak hayvanının muayene ve tedavisi gerçekleştirildi.

Sıcak Havada Bir Kap Su, Bir Kap Mama…

Müdürlük tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, kent genelinde çeşitli noktalarda yer alan can dostlara ait mama odaklarının bakım ve kontrolü rutin olarak gerçekleştiriliyor. Hemşehrilerimiz de hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde can dostlar için ev ya da işyerlerinin önüne bir kap su ve mama bırakarak, sokak hayvanlarına destek olabilir.

Can Dostlar Sıcak Yuvalarına Kavuşmaya Devam Ediyor

Yürütülen çalışmalar kapsamında can dostlarımız, belediyemiz ve hemşehrilerimizin de duyarlılıkları sayesinde yeni yuvalarına kavuşmaya devam ediyor. Birimimizin sahiplendirme çalışmaları doğrultusunda yine mayıs ayında 46 sokak hayvanı yeni yuvasına kavuştu.




06.06.2024 11:07