Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Görüşüldü


Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Görüşüldü

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantı kapsamında sokak hayvanlarının refahı ile toplum ve çevre sağlığına ilişkin planlanan çalışmalar üzerine görüşme gerçekleşti.

7 Haziran 2024 Cuma günü gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Eroğlu, Veteriner İşleri Müdürü Görkem Bakır, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Oymak Yalçın, HAYTAP Temsilcisi Zeynep Ceren Oktay, Kent Konseyi Hayvan Haklarını Koruma Çalışma Grubundan Ulviye Çalıdağ, PATİCANDER Yönetim Kurulu Başkanı Gül Yılmaz Çetin, MORPATİ Yönetim Kurulu Başkanı Emine Akın başta olmak üzere dernek ve STK’ların temsilcileri ile gönüllüler katıldı.

Toplantıda kent genelinde Çanakkale Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalar anlatılırken; sağlık, barınma, güvenilir gıdaya ulaşma gibi temel konularda sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilebilecek faaliyetler, istek ve temenniler ile çevre ve halk sağlığını da yakından ilgilendiren konular üzerine kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.


07.06.2024 17:30