Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi 2023-2024 Dönemini Neşeyle Tamamlandı


Çocuk Kültür Evi 2023-2024 Dönemini Neşeyle Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, 17 Ekim 2023 tarihinde başlattığı  2023-2024 dönemi programını tamamladı. Atölye programlarının yanında etkinlikleriyle de çocuklara yıl boyu katabilecekleri renkli bir program sunan Çocuk Kültür Evi, 2023-2024 dönemi itibariyle 2702 üye sayısına ulaştı.

Çocuk Kültür Evi 2023-2024 dönemi programını, farklı yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı robotik/kodlama, ritim ve orkestra branşlarında grup atölyeleri; piyano ve keman enstrümanlarında bireysel çalgı atölyeleriyle sürdürdü. Çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedefleyen Kültür Evi, etkinlik programlarını ise “Film Günleri”, “Öykü Günleri”, “Sanatçı Buluşmaları” ve “Okul Buluşmaları” başlıklarıyla yürüttü.

Çocuk Kültür Evi’nin dönem boyunca her hafta cuma günleri gerçekleştirilen “Film Günleri” etkinliği kapsamında 8 yaş ve üzeri çocuklarla nitelikli çocuk filmleri izlenip ardından bir film okuma atölyesi gerçekleştirildi.

Kentte okuma kültürünü desteklemek ve çocukların okuma serüvenine keyifli bir başlangıç yapmalarının yolunu açmak hedefiyle programa dahil edilen “Öykü Günleri” etkinliği dönem boyunca her hafta Çarşamba günleri 1.sınıfa devam eden çocuklarla yürütüldü.

Okullardan gelen talepler üzerine programlanan “Okul Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise konuk okulların öğrencileriyle müzik, robotik/maker gibi alanlarda çeşitli atölyeler ve etkinlik programları gerçekleştirildi.

“Sanatçı Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise çocuklar, çeşitli disiplinlerden sanatçılarla Çocuk Kültür Evi’nde bir araya gelerek farklı sanat alanlarıyla ilgili bilgi ve deneyim edinme fırsatı buldular. Etkinlik kapsamında çocuklar, kasım ve aralık aylarında Karagöz oyuncusu Hasan İlker Yıldırım, şubat ve mart aylarında tiyatro sanatçısı Hakan Polacanlı, nisan ve mayıs aylarında ise pantomim sanatçısı Ünal Pekel ile bir araya geldi.

Çocuk Kültür Evi’nin 4500’ün üzerine kitap ve görsel-işitsel materyal kapasitesine sahip olan kütüphanesi, sezon boyunca çocuklar tarafından aktif olarak kullanıldı ve kütüphanede günlük kullanımın dışında yürütülen ödünç kitap sistemi kapsamında Ekim 2023-Mayıs 2024 tarihleri arasında toplam 1457 ödünç kitap işlemi gerçekleşti.

Kültür Evi’nin neşeli, yaratıcı ve renkli içerikleriyle çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedeflediği; öğrenmeyi, bağımsızlığı ve yaratıcılığı teşvik eden eğlenceli programı, atölye katılımcısı çocuklara Çocuk Kültür Evi eğitmenleri ve koordinatör Evren Aldoğan tarafından katılım belgelerinin verilmesinin ardından 1 Haziran ve 6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen “Yıl Sonu Konseri ” ve “Yıl Sonu Buluşması” etkinlikleri ile sona erdi.
 
Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A  
Telefon: 0 286 217 73 11

Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:
https://www.facebook.com/cocukkulturevi/
https://www.instagram.com/cocukkulturevi/
https://twitter.com/CocukKulturEvi


13.06.2024 16:23