Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 2 Temmuz Sivas Katliamı Anma Mesajı

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta gerçekleşen Pir Sultan Abdal Şenliklerine sazıyla, sözüyle, türküsüyle giden sanatçılarımız, aydınlarımız ve nice masum vatandaşımızın bulunduğu Madımak Oteli, kendinden olmayanı ötekileştiren, gözü dönmüş kişilerce ateşe verildi.

Tarihimizin en trajik olaylarından Sivas Katliamında kaybettiğimiz canlarla birlikte insanlığımız da yandı. Bu katliam, toplum vicdanında kara bir leke, derin bir yara olarak asılı kaldı.

Toplumdaki ayrıştırmanın nelere mal olabileceğini, insan haklarını, dostluğu, kardeşliği yok sayan zihniyetin ne kadar can yakıcı olabileceğini acı bir şekilde yaşadığımız Sivas Katliamında kaybettiğimiz tüm canları rahmet ve saygıyla anıyorum.

Ülkemizden hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin eksik olmaması dileğimizdir.

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı