Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Osnabrücklü Gençlerin Çanakkale Programı Tamamlandı


Osnabrücklü Gençlerin Çanakkale Programı Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi ve Osnabrück Belediyesi arasındaki kardeş kent ilişkileri kapsamında hayata geçirilen “Gençlik Lideri Semineri” projesi kapsamında Çanakkale'ye gelen gençler, bir dizi programa katılırken, projenin ilk etabı da tamamlanmış oldu.

Erasmus+ ve Türk-Alman Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen proje doğrultusunda iki ülkenin gençlerine iletişim, problem çözümü, demokrasi, gönüllülük, liderlik ve çok kültürlülük üzerine düşünme ve kendini geliştirme eğitimlerinin verileceği çalışmaların Çanakkale etabı sona erdi.

Çanakkale'de gerçekleşen proje çalışmaları kapsamındaki eğitimlerin dışında Çanakkale Deniz Müzesi, Anadolu Hamidiye Tabyası, Seramik Müzesi, Çanakkale Kent Merkezi, Osnabrück Parkı, Troya Müzesi ve Çanakkale Şehitliklerini gezen gençler hem kenti hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Gençler aynı zamanda, 28 Haziran Cuma günü Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile de bir araya gelerek, kendilerini ve proje çalışmalarını tanıttı.

Projenin ikinci etabı kapsamında Çanakkaleli gençler de 27 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında Almanya'ya giderek, burada çalışmalar gerçekleştirecek.


02.07.2024 09:53