Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinden Halk Sağlığı için Büyük Adım: Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması Başlıyor


Çanakkale Belediyesinden Halk Sağlığı için Büyük Adım: Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması Başlıyor

İnsan odaklı çalışmaları kapsamında toplum sağlığını da gözeten Çanakkale Belediyesi, ülkemizde ve dünyada önemli sağlık sorunlarının başında gelen HPV (Human Papilloma Virus) için ücretsiz aşı kampanyası başlatıyor. Çanakkale Belediyesi, Ankara ve İstanbul’un ardından uygulamayı başlatan üçüncü belediye olarak halk sağlığı adına önemli bir adım atmış olacak.

Önlenebilir bir kanser türü olan rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenlerinden biri olarak bilinen HPV ile mücadele için harekete geçen Çanakkale Belediyesi, ücretsiz HPV Aşı Uygulamasına ilişkin çalışmalarını tamamladı. HPV ile mücadelede aşılanma büyük önem taşırken Çanakkale Belediyesinin de başlatacağı aşı uygulaması projesi ile halk sağlığına büyük katkı sağlanması hedefleniyor.

“Sağlıklı Toplum için Çalışmalarımız Devam Edecek”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, başlatılacak uygulama ile son yıllarda yaygınlığı artan HPV virüsüne bağlı hastalıkların önlenmesi için mücadele edileceğini kaydetti. Başkan Erkek, “HPV Aşı Uygulamamız ile halk sağlığı açısından çok önemli bir adım atıyoruz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden sonra bu projeye imza atan kent olmak da bizler için büyük bir gurur. Halkçı belediyecilik anlayışımızla, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir Çanakkale için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Projemizin kapsadığı tüm hedef kitlemizi, HPV konusunda bilinçlenmeye ve aşı uygulamamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

15-25 Yaş Arası Hedef Kitle Aşılanacak

Çanakkale Belediyesi, proje kapsamında Çanakkale mücavir alan içerisinde ikamet eden ve belediyemizden sosyal yardım alan 15- 25 yaş arasındaki kadın ve kız çocuklarına ücretsiz HPV aşı uygulaması desteği verecek. Uygulamada öncelikli olarak 20-25 yaş arası, ardından 15-20 yaş aralığındaki hedef kitle aşılanacak. 

Uygulama için ÇOMÜ ile İş Birliği Gerçekleştirildi

Proje doğrultusunda; HPV virüsünün neden olduğu enfeksiyonlara karşı hayata geçirilen HPV aşı uygulamasının tam teşekküllü sağlık tesislerinde yapılması amacıyla Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği arasında protokol hazırlandı.

Uygulama 2 Eylül’de Başlıyor

HPV Aşıları, üç doz halinde gerçekleştirilecek olup uygulama 2 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayacak.

Başvurular 9 Ağustos’a Kadar Devam Edecek

İlk aşamada, Çanakkale il sınırları içerisinde ikamet eden ve belediyemizden sosyal yardım alan 20-25 yaş aralığındaki kadınları kapsayacak olan HPV Aşı Uygulaması için başvurular;

  • Aşağıdaki başvuru linkinden,
  • Web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda yer alan proje görsellerinde bulunan karekodlardan ulaşılacak formun doldurulmasıyla ya da
  • Belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal İşler Bürosuna yapılabilecektir.

Başvurular 9 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecektir.

HPV Aşı Uygulaması Başvurusu için TIKLAYINIZ



04.07.2024 12:54