Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ücretsiz HPV Aşısı için İmzalar Atıldı


Ücretsiz HPV Aşısı için İmzalar Atıldı

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) iş birliği ile hayata geçecek olan ücretsiz HPV (Human Papilloma Virus) aşı kampanyası için protokol imzaları atıldı.

Ülkemizde ve dünyada önemli sağlık sorunlarının başında gelen HPV virüsünün neden olduğu hastalıklarla ile mücadele için harekete geçen Çanakkale Belediyesi, Çanakkale mücavir alan içerisinde ikamet eden ve belediyemizden sosyal yardım alan 15- 25 yaş arasındaki kadın ve kız çocuklarına aşı desteği vermek adına ücretsiz HPV Aşı Uygulamasını hayata geçirdi.

Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ iş birliğinde gerçekleştirilecek olan aşı kampanyası için Çanakkale Belediyesi Başkanlık Makamında 8 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen tören ile Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu protokol imzalarını attı.

“Toplum Sağlığı Açısından Önemli Bir Adım Atıyoruz”

İmza töreninde aşı kampanyasının içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, HPV aşısının toplum sağlığı için önemine değinerek; “Bugün Çanakkale Belediyesi olarak üniversitemiz ile birlikte toplum sağlığı açısından önemli bir adım atıyoruz. Rahim ağzı kanseri, kadınlarda çok görünen ve önlenebilir bir kanser türü. Bunu önlemek için de belirli dönemlerde HPV aşısı uygulaması çok önemli. Biz de Çanakkale'de merkez ilçede ikamet eden, Belediyemizden sosyal yardım alan 15-25 yaş arasındaki kadın ve kız çocuklarına HPV aşısını uygulayacağız. Bunun teminini ve maaliyetini belediyemiz karşılayacak. Aşıların ve sağlık açısından gerekli kontrollerin yapılmasını üniversite hastanemiz sağlayacak. Böyle bir uygulamayı ancak birlikte yapabilirdik. Toplum sağlığı açısından, genç kızlarımızın, kadınlarımızın gelecekleri açısından çok önemli bir uygulama. Bunu Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri uyguluyor. Biz de bu uygulamayı yapan 3. Belediye olacağız” dedi.

Başkan Erkek, projenin Çanakkale için hayırlı olmasını dileyerek çalışmaya emek veren Belediye çalışanlarına, ÇOMÜ ve üniversite hastanesi yetkililerine teşekkürlerini iletti.

“Belediyemiz ile Birlikte İş Birliği İçerisinde Olmaya Devam Edeceğiz”

Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ise; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bünyemizde bulunan araştırma hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültemize bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Çanakkale halkının sağlığı için faaliyetler yürütüyoruz. Başkanımızdan da böyle bir talep gelince hızlı bir şekilde görüşmeleri yaptık, aşının Çanakkale'deki genç kızlarımız ve kadınlarımıza uygulanabilmesi için üzerimize düşen çalışmaları hızlı bir şekilde tamamladık. Acil servisimizde bir odayı hem aşının uygulanması hem de aşı sonrası gözlem için ayırdık. Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Erkek'e, tüm başkan yardımcılarımıza ve belediyemize halk sağlığı noktasında böyle bir uygulamaya adım attıkları için teşekkür ediyorum. Biz de üniversite olarak hem halk sağlığı hem de diğer başlıklarda belediyemiz ile iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uygulama 2 Eylül'de Başlayacak

HPV Aşıları, üç doz halinde gerçekleştirilecek olup uygulama 2 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayacak.

Proje kapsamında Çanakkale mücavir alan içerisinde ikamet eden ve belediyemizden sosyal yardım alan 15- 25 yaş arasındaki kadın ve kız çocukları ücretsiz HPV aşı uygulamasından yararlanabilecek. Uygulamada öncelikli olarak 20-25 yaş arası, ardından 15-20 yaş aralığındaki hedef kitle aşılanacak.

Başvurular 9 Ağustos'a Kadar Devam Edecek

İlk aşamada, Çanakkale il sınırları içerisinde ikamet eden ve belediyemizden sosyal yardım alan 20-25 yaş aralığındaki kadınları kapsayacak olan HPV Aşı Uygulaması için başvurular;

Aşağıdaki başvuru linkinden,

Web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda yer alan proje görsellerinde bulunan karekodlardan ulaşılacak formun doldurulmasıyla ya da

Belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal İşler Bürosuna yapılabilecektir.

Başvurular 9 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecektir.


HPV Aşı Uygulaması Başvurusu için TIKLAYINIZ


08.07.2024 14:36