Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Yeni Kordon Barış Plajı'nda Sahil Temizliği Gerçekleşti


Yeni Kordon Barış Plajı'nda Sahil Temizliği Gerçekleşti

Çevre temizliğine yönelik farkındalık yaratılması amacıyla Yeni Kordon Barış Plajı'nda sahil temizliği etkinliği gerçekleşti.

Daha önce Güzelyalı'da da düzenlenen atıksız ve izmaritsiz sahiller için çevre temizliği etkinliği, 10 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde Barış Plajı'nda organize edildi. Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye çalışanları ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte plaj alanında başta izmaritler olmak üzere atıklar toplandı. 

“Gelecek Nesillerin de Haklarına Saygılı Olmalıyız”

Çok sayıda izmarit ve atığın toplandığı etkinlikte bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Merkezde dört adet mavi bayraklı halk plajının bulunduğunu ve bu plajların yerleşim alanlarının içinde yer almasının çok önemli olduğunu kaydetti. Mavi bayraklı plajların ve çevrenin korunması adına duyarlılığın ve çevre bilincinin artırılması gerektiğini kaydeden Başkan Erkek, “Biz canlı cansız tüm varlıklar bu ekosistemin bir parçasıyız. Bunu asla unutmayacağız ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Gelecek nesillerin temiz bir çevrede doğup büyüme hakları var. Onların haklarına saygılı olmalıyız. Ekosistem hakkı dediğimiz hak aslında gelecek nesillerin, daha doğmamış nesillerin hakkı” dedi.

“Hep Birlikte Duyarlı ve Sorumlu Davranacağız”

“Sahillerimizi korumak ve çevre bilincini artırmak için hep birlikte duyarlı ve sorumlu davranmaya devam edeceğiz” diyerek bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Başkan Erkek, “Bir duyarlılık, farkındalık yaratmak istiyoruz. Lütfen hiç kimse izmaritini, -zaten hiç kimse sigara içmesin tabi ama- lütfen içenler de izmaritlerini kumun içine gömmesinler, çevreye atmasınlar” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ayrıca, Mavi Bayrak da Barış Plajı'na asıldı.


10.07.2024 15:55