Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çarşı Bölgesinde Saatli Atık Toplama Programına Geçiliyor


Çarşı Bölgesinde Saatli Atık Toplama Programına Geçiliyor

Kentimizin en yoğun alışveriş ve sosyalleşme alanlarından birisi olan ve aynı zamanda tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği çarşı bölgesi için atıkların saatli olarak toplanması adına yeni bir sisteme geçiliyor. 

Evsel ve ambalaj atıklarının ayrı olarak saatli toplama uygulaması adına Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce yapılan saha çalışmaları sonrasında yeni bir düzenleme planlanmış olup bu doğrultuda, 01/08/2024 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen evsel/ambalaj atık toplama saatlerine göre esnaf ve bölge yaşayanlarının atıklarını araç geçmeden 5 dk önce hazır olarak konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim etmeleri gerektiği ile ilgili tebligat çalışması bölgeye yapılmaktadır.

Özellikle bölge esnafı ve bu bölgede ikamet eden hemşehrilerimizin toplama saatine kadar ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı olarak muhafaza edip araca teslim etmeleri, ortak kullanım konteyner noktalarına yakın olan esnaf ve bölge yaşayanlarımızın da atıklarını bu saatlere göre konteynerlere bırakmaları gerekmektedir.

Program dışında evsel ve ambalaj atıklarını, gelişigüzel ve zamansız çıkaran işyeri sahipleri ve konut yönetimlerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında cezai işlem uygulanacaktır. 

Hemşehrilerimizin belirtilen toplama saat ve sistemine uyarak çalışmalarımıza ve çevre sağlığına verecekleri katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. 


22.07.2024 11:41