Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinde Sıfır Atık Eğitimi


Çanakkale Belediyesinde Sıfır Atık Eğitimi

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında farkındalık eğitimlerine devam ediliyor.

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar doğrultusunda, 23 Temmuz 2024 tarihinde Çanakkale Belediyesi temizlik personeli ve Çanakkale Hizmet Grupları A.Ş'ye bağlı işletmelerde çalışan personele Sıfır Atık Eğitimi verildi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar tarafından verilen eğitimlerde, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Sıfır Atık Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi, Bitkisel Atık Yağlar, Atık ilaçlar ve Tekstil Atıkları projesi ve bu kapsamda kent merkezi ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Çanakkale Belediyesinin yükümlülüklerine de değinildi.

Eğitim kapsamında atıkların neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Kavcar, mavi bayrak gibi kent merkezinde hayata geçirilen uygulamalar ile iklim değişikliği konularını da yönetici ve personel ile paylaştı.

Yapılan sunum sonunda personel ile Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında belediye bünyesinde yapılması gereken faaliyetler üzerine fikir birliğine varıldı. 



24.07.2024 15:38