Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Ticari İşletmelere Yönelik Sürdürülebilir ve Yeşil Mutfak Eğitimi” Başvuruları Başlıyor


“Ticari İşletmelere Yönelik Sürdürülebilir ve Yeşil Mutfak Eğitimi” Başvuruları Başlıyor

Çanakkale Belediyesi, Salou Belediyesi (İspanya) ve Türkiye Avrupa Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem" projesi kapsamında “Ticari İşletmelere Yönelik Sürdürülebilir ve Yeşil Mutfak Eğitimi” düzenlenecek.

16-17 Eylül 2024 tarihlerinde Çanakkale Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşecek eğitimlerde “yeşil mutfak” kavramı ele alınacak. Eğitimler süresince Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Yeşil Mutfak, Tüketici Davranışlarında Sürdürülebilirlik, Yeşil Mutfak Uygulamaları – Atık Yönetimi – Enerji – Su Yönetimi, Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi, Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Faaliyetleri, Yeşil Sertifikasyon Sistemleri ve Yeşil Restoran Örnekleri ile Mutfakta Sıfır Atık konularında alanında uzman isimler tarafından bilgiler verilecek.

Aynı zamanda yeşil mutfak olma kriterlerinin de anlatılacağı eğitimlerde bu koşula uyan ve uyum sürecine giren kafe/restoranlar için sertifikasyon süreci hakkında da bilgi paylaşımı yapılacak. Katılımcılara eğitim sonrası katılım belgesi verilecek. Belediyemiz tarafından verilecek yeşil mutfak sertifikasını almak isteyen kafe ve restoranların seçimi, 2 günlük eğitime katılan işletmelere öncelik tanınarak yapılacak.

Eğitime kayıt olmak için TIKLAYINIZ

Proje Hakkında

“Sürdürülebilir Turizm İçin Ortak Eylem” projesi, Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi ve yerel yönetimlerin iklim ve çevre temelli eylemler için kapasitelerini artırmayı amaçlamaktadır. Proje, Çanakkale Belediyesi, İspanya'nın Salou Belediyesi ve Türkiye Avrupa Vakfı (TAV) ortaklığıyla yürütülmektedir.

Bu proje, iki farklı ülkeden iki belediyenin iş birliği yoluyla sürdürülebilir turizm ve karbon nötr destinasyonlar hakkında bilgi sağlayacak bir rehber geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca Proje süresince, turizm aktörleri için bilgilendirici eğitimler düzenlenecek ve yerel halkta iklim değişikliğiyle mücadeleyi teşvik etmek amacıyla sürekli bir kampanya gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında Çanakkale ve Salou'da seçilecek kafe/restoranlara daha düşük karbonlu mutfak uygulamaları konusunda eğitimler verilmesi hedeflenmektedir.


28.08.2024 14:30