Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanları Buluşması Gerçekleştirildi...


Belediye Başkanları Buluşması Gerçekleştirildi...

Kentimiz ev sahipliğinde gerçekleşen “Belediye Başkanları Buluşması” kapsamında misafir ettiğimiz il belediye başkanlarımız, toplantılar başta olmak üzere bir dizi programa katıldı.

Belediye Başkanları Buluşmasının ikinci günü, proje ve çalışmaların değerlendirildiği toplantı ile başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, il belediye başkanları ve heyetlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda önümüzdeki dönem belediye çalışmalarına ilişkin değerlendirme ve görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Ulusal Roman Çalıştayı Gerçekleşti

Program kapsamında Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu'nda 1. Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayı da gerçekleşti. Buradaki toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Makedonya Roman Strateji Bakanı Şaban Salui, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile pek çok ilimizden gelen Roman STK temsilcileri katıldı. Toplantıda mevcut durum tespiti ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanları Buluşması ikinci gün kapsamında ayrıca turizm temalı toplantı da düzenlenerek, il belediye başkanları ile birlikte turizme yönelik çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Çanakkale Belediyesi Çalışmaları Yerinde İncelendi

İl Belediye Başkanları, gerçekleşen toplantıların ardından ise Çanakkale Belediyesinin örnek çevre yatırımlarından biri olan Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Buradaki çalışmaları yerinde inceleyen heyet, tesisin işleyiş ve faaliyetleri hakkında da yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Eşlerden Kent Turu

Program kapsamında Belediye Başkanlarının eşleri de Çanakkale Belediyesinin proje ve çalışmalarını yerinde inceleme, kentin tarihi, kültürel mekanlarını gezerek bilgi sahibi olma fırsatı buldu. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in eşi Özen Algönül Erkek'in yanı sıra Belediye Meclis Üyelerinin de eşlik ettiği heyet, kent turuna Çimenlik Kalesi'nden başladı. Heyet, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ın da katılımıyla yine örnek projelerimizden biri olan Altın Yıllar Yaşam Merkezi'ni de gezerek buradaki çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Heyetin kent turu Seramik Müzesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler Parkı ve Özgürlük Parkı'nın ardından Truva Atı önünde hatıra fotoğrafı çekimi ve Halk Bahçesi turu ile sona erdi.


11.10.2024 21:06