Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimiz İçin Anma Mesajı...


Türkiye’nin ve dünyanın en acı maden facialarından biri olarak tarihe geçen Soma; tam 301 canımızın yaşamdan koparıldığı, 432 çocuğumuzun hayallerinin babasız kaldığı yerin adıdır.

Yerin bin kat altında zor şartlarda çalışarak, büyük özveri ve azimle ekmeğini taştan çıkaran madenci kardeşlerimizden sadece biri olan Murat Yalçın, kazadan sağ kurtarılarak sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınır ve “Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin” der. İşte bu sözler, maden işçilerimizin ellerindeki ve yüzlerindeki kömür karasını, bembeyaz vicdanlarıyla gururla ve onurla taşıdığını bizlere gösterir ve tüm Türkiye’yi gözyaşına boğar.

5 yıl geçti, acımız dinmedi ve yüreklerimizdeki kapkara iz ve zihnimizdeki o görüntüler geçmedi.

Ülkemiz maden kazalarında ve diğer iş kollarında yaşanacak kazalarda artık can yitirmek istemiyor. Hepimizin güzel bir ülkede, daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma hakkımız olduğu gibi çocuklarımızı, eşlerimizi ve ailemizi gözü yaşlı bırakmak yerine onlarla beraber her şeyin çok güzel olacağı umut dolu günlere adım adım yürüme hakkımız da var.

Büyük facianın 5. Yıl dönümünde Soma’da yaşamını yitiren tüm emekçi kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, acılı ailelere sabırlar diliyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı