Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı...

Vatanına esareti yakıştıramayan, bağımsızlıktan, milli egemenlikten, çağdaşlıktan, bilimden yana büyük bir önderin milletiyle beraber karanlığa bir ışık yaktığı tarihtir 19 Mayıs 1919. Samsun’a yanaşan o geminin bacasından, memleketin kaygılarının uçup gittiğini söyler Cahit Külebi şiirinde; haklıdır da. O limana, Mustafa Kemal’in gemisi ile birlikte bir milletin hür ve aydınlık günleri de yanaşmaktadır.

Milletini her şeyin üstünde tutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yine milletiyle beraber inanç ve azim ile destansı bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Atatürk için bu mücadele, milli egemenliğin ilelebet süreceği, ülkesinin küllerinden doğarak muasır medeniyetler seviyesine yükseleceği bir devrin başlangıcıdır. Öngörüsü ve dehasıyla bizi her daim kendine hayran bırakan Ata’mız, bu sebeple bu tarihin sorumluluk ve emanetini de bunu başaracak kudretteki gençlerimize bırakmıştır. O gençler ki; kültür, sanat, spor, eğitim ve bilimle donanarak, yarınlara umut, ışık ve yeni önderler olacaktır. Gençlerimize düşen görevse, bu emaneti, bu tarihi, bu mücadeleyi iyi okumak, anlamak, korumak ve sahip çıkmaktır.

Başka hiçbir şeye benzemez bir ülkenin yeniden doğuşu, egemenliğini kendi elleriyle kazanışı… Bu sebeple, 19 Mayıs’ın bizler için anlamı büyük ve tarif edilemez bir heyecana karşılık gelir. 100 yıl önceki emsalsiz mücadelenin ilk günkü heyecanını pırıl pırıl gençlerimizin yarınlarımıza taşıyacağına olan sonsuz inancımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mücadele arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı