Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı...

15 Temmuz 2016 Cuma günü, devleti çökertmek için fırsat kollayan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış FETÖ mensubu bir grup hainin, emirleri altındaki masum erleri de kandırmak suretiyle kalkıştıkları zavallı darbe çabasını milletçe an be an yaşadık.

Gözlerimizin önünde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözlerinin yazılı olduğu, halkın iradesinin sembolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar yağdırıldı. Savaş döneminde bile korunmuş Gazi Meclis de alçak saldırının hedefi oldu. Milletvekillerimiz milletin meclisini, canları pahasına korumak için saldırı altındaki meclise koştular ve muhteşem bir direniş gösterdiler. Bu direnişe kayıtsız kalmayan halkımız, sokaklara döküldü ve canlarını feda etti.

Gözlerimizin önünde masum insanlar acımasızca öldürüldü…

Tanklar araçları, içindeki insanlarla birlikte ezip geçti.

Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi demokrasi tarihine de bir kara leke olarak geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarını canı pahasına koruyan halkımız her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Halkımızın o gece Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kendi iradesini korumak üzere verdiği mücadele tarih boyunca unutulmayacaktır.

Bizler; karşı kıyısında binlerce şehidin ebedi istirahatgahına ev sahipliği yapan, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı toprakların sakini Çanakkaleliler; üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl, hangi koşullarda ve ne büyük bedeller ödenerek düşman elinden kurtarılıp hepimize vatan yapıldığını en iyi bilenlerdeniz.

Demokrasiye, insan haklarına, ülkenin bir uçurumun kenarına sürüklenmesine engel olmak için kendi varlığını hiç düşünmeden sokaklara dökülen, bir an olsun düşünmeden bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize, gazilerimize minnetlerimi sunarken, acılı ailelere bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına indirilen her türlü DARBE' ye dün olduğu gibi bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız.

15 Temmuz'un yıl dönümünde milletimize, laik ve demokratik devletimize yapılan her türlü saldırıyı lanetliyor, 15 Temmuz Şehitlerini bir kez daha rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Unutmayınız; özgürlük, barış ve demokrasi bizler için su gibi, hava gibi yaşamsaldır. Özgürlüğümüz elimizden alınırsa nefessiz kalır boğuluruz, barışımız elden giderse susuz kalır yok oluruz.


Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı