Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muhtarlar Günü Mesajı...


Ülkemizde, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlık müessesesi yerel yönetimin çekirdeği, muhtar ise yöre halkının hakkını, hukukunu gözetmek üzere inandığı ve seçerek görevlendirdiği güvenilir kişidir.

Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız, temsilcileri oldukları köy ve mahallelerde devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekte, en ücra yerleşim yerlerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Özü sözü bir olmayı, insanların dertleri ile dertlenmeyi, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm bulmayı kendilerine görev edinen ve bu görevleriyle birlikte toplumda barışın, huzurun ve esenliğin teminatı olan; yerel yönetimde en önemli paydaşlarım ve yol arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı