Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı…


Çocuklar, biz yetişkinlerin mutlak koruma ve kollamasına ihtiyaç duyan, dünyanın en masum bireyleridir. Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun, her çocuk özel ve geleceği temsil eden birer fidandır. Bu fidanların ağaca dönüşmesi için de bizlerin katkısı çok önemlidir.

Ancak ne acıdır ki hem ülkemizin hem de dünya genelinin en büyük sorunlarından biri çocuk haklarının ihlalidir. Savunmasız ve masum olan çocuklar, günümüzde halen çocuk işçi, çocuk gelin sıfatlarına maruz bırakılmakta, daha da acısı taciz ve istismarlara kurban gitmektedir. Ülkelerindeki savaştan kaçan toplulukların, bu durumdan en fazla etkilenen bireyleri çocuklardır. Dünyanın hemen her yerinde halen eğitim başta olmak üzere çoğu hakkı elinden alınmış sayısız çocuk bulunmaktadır. Bu durum, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın yüreğinde onarılması çok zor ve hatta mümkün olmayan derin yaralar açmakta; onların gelecekte çevrelerine, ülkelerine faydalı bireyler olarak yetişmelerine engel teşkil etmektedir.

Bizlerin sevgisinden, ilgisinden ve korumasından başka bir beklentileri olmayan çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamak, çocukların da hakları olduğunu unutmamak, onlara sağlıklı ve mutlu bir gelecek sağlamak biz yetişkinlerin birincil görevleri arasında gelmektedir. 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle tüm çocuklarımızın haklarının suistimal edilmeden, eşit, adil, mutlu ve barış dolu bir geleceğe erişmelerini temenni ederim.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı