Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Haberleşme ve iletişim ihtiyacı insanlık tarihi kadar eskidir. Bu ihtiyaç, insan var olduğu sürece de devam edecektir. Bu sebeple birlikte doğan gazetecilik mesleğini icra edenler de toplumların sesi, gözü, kulağı olmaktadır.

Ne var ki, araştıran, okuyan, bilgisini ve bildiklerini halkla paylaşan gazeteciler, dünyanın her yerinde uzun yıllardır çeşitli sorunlarla karşı karşıya gelmektedir. Mesleki yönden çalışma koşulları başta olmak üzere maddi ve manevi sorunlarla boğuşan basın mensuplarının yanı sıra, susturulan, cezalandırılan ve hatta yaşamlarından olan pek çok gazeteci vardır.

Öte yandan, halkın doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünden yana, adil, objektif ve nitelikli bir basın olgusu, demokrasinin de ayrılmaz bir parçasıdır. Bu anlamda gazetecilerin karşılaştığı mesleki her sorun, dolaylı olarak demokrasinin de yara almasına sebep olmaktadır. Bu nedenle, gazetecilerin düşündüklerinden, yazdıklarından, halka aktardıklarından dolayı tutuklanma, ceza alma endişesi yaşamadıkları, bu uğurda canlarından olma riski ile karşı karşıya kalmadıkları bir düzeni sağlamak, diğer yandan basında koşulsuz olarak tarafsız bir ortamın oluşturulması muhakkak ki elzemdir. Bunun mücadelesinde de işlerini büyük bir özveriyle yapan, tarafsız, adil ve objektif tüm basın mensuplarımızla omuz omuza olmak bizlerin de görevidir. 

Yerelde, ülke genelinde ve dünyada olup bitenleri, önemli gelişmeleri ve haber niteliği taşıyan her olayı, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden bizler için takip eden ve aktaran, mesleğine ve mesleğinin ilkelerine gönülden bağlı tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyor, kentimizde de bu mesleğe uzun yıllar emek veren ancak ne yazık ki aramızdan ayrılmış olan tüm basın mensuplarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı