Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Kara Savaşlarının 105. Yıldönümü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Kara Savaşlarının 105. Yıldönümü Mesajı

Şüphesiz ki 18 Mart 1915, Çanakkale’nin adını tarihe altın harflerde kazıdığı gündür. Kahraman Mehmetçik elindeki kısıtlı imkanları, yüreğindeki özlemleri, umutlarını bir an olsun düşünmeden, dünyanın en büyük donanmalarına karşı denizde büyük bir zafer kazanmıştır. İtilaf Devletleri Çanakkale’yi denizden geçemeyeceğini anlayıp bu kez de karadan kuşatma gerçekleştirmeye çalışmış lakin Mehmetçiğin azmi, inancı ve kararlılığı, bu kuşatmaya da geçit vermemiştir. Çanakkale, işte böylesine büyük ve benzeri görülmemiş bir destana ev sahipliği yapmıştır.

Biliyoruz ki sonunda zafer olsa da her savaşta madalyonun diğer yüzü acıdır. İşte Çanakkale’de yaşanan bu ağır mücadelenin neticesinde de ne yazıktır ki hem vatanımızı büyük bir cesaret ve inançla savunan kahramanlarımız, hem de dünyanın en uzak noktalarından Çanakkale’ye gelen yabancı askerler büyük bedeller ödediler. Bizler ise bugün, vatan toprağı için canlarını feda eden kahraman askerlerimizin anısına; savaşların yıprattığı ama güzelliğinden, bereketinden bir şey eksiltemediği Çanakkale’mizi ‘Barışın Kenti’ olarak anıyor ve tüm dünyaya böyle tanıtıyoruz. Çünkü Çanakkale artık savaşlara değil; sahip olduğu köklü mirasın yanında barışa, özgürlüğe, aydınlık günlere, rengarenk barış çiçeklerine ev sahipliği yapıyor.

Kıymetli Hemşerilerim,

Böylesine önemli bir günde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kıymetli sözcüklerindeki gibi yan yana, koyun koyuna, huzur ve sükûn içinde uyuyan tüm yiğitlerin hatıralarının bulunduğu Barışın Kenti Çanakkale’den, bu tarihi yüreğinde hisseden herkese selamlarımı gönderiyorum.

Çanakkale Kara Savaşlarının 105. Yıldönümünde, bizlere özgürlüğü ve bu vatanı miras bırakan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı