Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Engelliler Haftası Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Engelliler Haftası Mesajı...

Kıymetli hemşerilerim;

Bilindiği üzere 10-16 Mayıs tarihleri arası; engelli bireylerimizin yaşadığı sorunların tartışılması, onların içinde bulunduğu duruma ilişkin farkındalık yaratılması gibi amaçlarla Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, doğuştan sahip olabileceğimiz gibi yaşantımızın herhangi bir döneminde de karşılaşabileceğimiz bir durumdur. Engelli bir birey olmanın elbette türlü zorlukları bulunabilir ancak en büyük sorun, onların önündeki engelleri kaldırmamak, onlara engel olmaktır.

Hayatın içinde en kıymetli gördüğüm felsefelerden biri, tüm insanların barış ve birlik içerisinde, kardeşçe yaşamalarıdır. Dolayısıyla bu durumda bizlerin kuracağı empati; tüm engelli kardeşlerimizle bütünleşmemizi sağlayacak, karşılıklı sevgiyi ve bağı kuvvetlendirecek, toplumu güçlendirecektir.

Engellilerimizin yaşadığı sorunları paylaşmak, destek olmak, omuz vermek insan olmanın da sorumluluklarından biri olarak görülmeli kanaatindeyim. Toplumda dışlanmalarına müsaade edilmemeli aksine, sosyal hayatın içinde mümkün olduğunca çok yer almalarına fırsat tanınmalıdır. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin yaşadığı sorunların çözümü ve bu konuya ilişkin farkındalığın artırılması için toplumun tüm dinamikleri de birlikte hareket etmelidir.

Öte yandan, Barışın Kenti Çanakkale'mizde de biz bu bilinçle hareket ediyor, engelli bireylerimizin kent yaşamında rahat etmeleri, sosyal hayatta özgürce var olabilmeleri için çalışıyoruz. Hatta, sadece sosyal hayatta değil iş hayatında da gayet başarılı olabileceklerini Çanakkale Belediyesinde birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızdan biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamındaki etkinlik ve bilgilendirmelerin toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sunmasını temenni ediyor, yalnızca bir gün veya bir hafta değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hayattaki azim ve sabırlarıyla hepimizin örnek alması gereken tüm engelli bireylerimize ve onların fedakâr ailelerine selamlarımı sunuyor; sağlıklı, güzel günler diliyorum.


Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı