Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Dünya tarihinde çevresine kattığı değerlerle iz bırakan pek çok isim vardır. Hemen her alandaki bu isimleri, üzerinden yıllar hatta asırlar geçse de aynı minnet ve takdir ile anar, hatırlarız. Yaşadıkları toplumun kaderini veya dünyanın seyrini değiştiren bu isimler, bir anlamda ölümsüz olurlar.

Ne mutlu bize ki, çağının çok ilerisinde düşünce, fikir ve devrimleriyle yalnızca kendi ülkemizin değil, tüm dünyanın saygısını kazanan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK de dünya tarihinin ölümsüz ismidir. Askeri alandaki mücadelesi ile ülkenin bağımsızlığına kavuşmasındaki önemli rolünün yanı sıra, sonrasında gerçekleştirmiş olduğu siyaset, hukuk, ekonomi ve eğitim alanları başta olmak üzere toplumsal devrimleri ve ortaya koymuş olduğu ilkeler ile ülkemizin çok şey borçlu olduğu bir isimdir Ata’mız.

Bağımsızlık ve egemenliğimizin kıymetli sembolü olan Cumhuriyetimizin kurucusu, kültürel kimliğimizin bir parçası olan Türkçe’mizin bugün kullandığımız halini almasını sağlayan Başöğretmenimizi; kadınlara seçme ve seçilme hakkı sağlayan, çocuklara ve gençlere büyük kıymet veren, üreticinin, çiftçinin daima yanında duran, icraatları, fikirleri ve devrimlerinin yanı sıra, nezaketi ve asaleti ile de tüm dünyaya örnek olan Ata’mızı, 82 yıl önce ebediyete uğurladık.

Her 10 Kasım’da aynı hüznü, aynı burukluğu yaşasak da biliyoruz ki ATA’mız bugün atan milyonlarca yürekte yaşıyor. Sevgisi bu ülkenin her köşesine nakşedilmiş olan Büyük Önder, bugün ve gelecekte de ilke ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatacak, biliyoruz.

Yüreklerimizde ölümsüzleşen ve yalnızca bir gün değil her gün büyük bir şükranla yad ettiğimiz, bizlere bıraktığı eşsiz emanetleri geleceğe taşımaya ve gösterdiği yolda daima kararlılıkla yürümeye ant içtiğimiz Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete intikalinin 82. yılında da saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

Saygılarımla 

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı