Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Hrant Dink'i Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Hrant Dink'i Anma Mesajı

2007 yılının soğuk bir Ocak gününde, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesinin çıkışında uğradığı hain bir silahlı saldırı sonucu yere yığılan bedeni hafızalarımıza kazındı Hrant Dink’in.

Oysa ki uzun yıllar Türk ve Ermeni halklarının dostluğunun pekişmesi için çaba göstermiş, yazıları ve söyleşileri ile geniş kitlelere hitap etmiş, barış içinde yaşamayı savunmuş biriydi Hrant Dink, bu ülkenin önemli bir rengi, önemli bir aydınıydı.

Onunla birlikte ifade özgürlüğüne, barışa ve kardeşliğe de sıkılan o kurşunun acısı, bugün yüreklerimizde halen tazeliğini korurken; hem 19 Ocak 2007’de hem onun öncesinde ve sonrasında hem de halen günümüzde siyasilere, gazetecilere, aydınlara yönelik devam eden çağdışı saldırıları, ifade özgürlüğüne vurulan her darbeyi şiddetle kınıyor, lanetliyorum.

Bu zalim suikast canımızı halen yaksa da ve yüreklerimizi hala karartsa da günün birinde farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşayabilmenin, sevginin ve kardeşliğin her şeye galip gelmesi umudumuzu ise hep parlak tutacağız. Bu duygularla değerli gazeteci ve yazarımız Hrant Dink’i; düşündükleri, kaleme aldıkları, ifade ettikleri yüzünden yaşamdan koparılan diğer tüm aydın meslektaşları gibi bugün de saygı ve rahmetle anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı