Sayfa yükleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Temel dayanaklarından biri “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin yüce iradesi ile 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. Bu tarih öncesinde işgaller ve ağır savaşların yükü altında bulunan Türk Milleti; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dava arkadaşları, kahraman Mehmetçik ve ülkenin her bir ferdinin eşsiz mücadelesi ve vatan sevgisi ile yeniden ayağa kalkmış, önce bağımsızlığını ardından egemenliğini ilan etmiştir. Dolayısıyla 23 Nisan tarihi; bağımsız bir ülkenin kuruluşunu müjdeleyen bir tarih olduğu gibi, Türk milletinin de bağımsızlık ruhunu temsil etmektedir.

Bu değerli ruhun en önemli bekçileri ise, yarının yetişkinleri olan çocuklarımızdır. Çocukları yaşama sevinci ve geleceğin güvencesi olarak gören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi çocuklara da armağan etmiştir. Türk milletinin derin anlamlar taşıyan bu kıymetli tarihinin emanetini taşımak da şüphesiz ki en çok saf, temiz yürekleri, yeniliklere, öğrenmeye ve ilerlemeye açık yapıları ile çocuklara yakışırdı elbette. Bu doğrultuda her neslin en önemli görevi, çocuklarına savaşların, acıların, istismarın, gözyaşının olmadığı, insan ve çocuk haklarının gözetildiği, her alanda eşit şartların olduğu bir ortam sunmak için var gücüyle çalışmak olmalıdır. Bu görev hem devletin hem yetişkinlerin en önemli sorumluluklarından biridir.

İlan edildiği tarihten bu yana coşkuyla, sevinçle, rengarenk bir şekilde kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın, bu sene 101. yıl dönümündeyiz. Ancak geçtiğimiz yılda da olduğu gibi bu sene de bayram coşkumuzu evlere sığdırmak durumundayız. Covid-19 pandemisinin gölgesinde kutlayacağımız bu ikinci 23 Nisan'ımızda da coşkumuzu pencerelerimizden, balkonlarımızdan yaşayacak, pandeminin bir an önce bitmesi ve yeniden bir arada olabilmek için özverimizi elden bırakmayacağız, buna yürekten inanıyorum.

Kıymetli hemşehrilerim, sevgili çocuklar;

Milletimizin bağımsızlık ve egemenlik aşkıyla sürdürdüğü istiklal mücadelesinde yeni bir dönemin açılmasına vesile olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasında büyük emeği bulunan ve bu kıymetli tarihi geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan eden başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, bu tarihi süreçte emeği geçen bu ülkenin tüm vatansever fertlerini saygı ve minnetle anıyor; hem Ulusal Egemenliğimiz hem de en kıymetlimiz olan çocuklarımızın bayramının 101. yıl dönümünü kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Çanakkale Belediye Başkanı