Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Engelliler Haftası Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Engelliler Haftası Mesajı

Toplumda engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, engelliliğin önlenmesi, engelli bireylerin sosyal yaşamda da var olabilmeleri gibi konuların ele alındığı ve farkındalık çalışmalarının yürütüldüğü 10-16 Mayıs Engelliler Haftasındayız.

Herhangi bir engeli bulunmayan tüm bireylerin de bu hafta vasıtasıyla, konuya vicdani ve insani bir pencereden bakmalarının önemli olduğunu düşünmekteyim. Zira, engelliliğin bir tercih değil her an herkesin başına gelebilecek bir durum olduğu, engelli bireylerin yaşadığı tüm sorunların toplumsal hayatı da yakından ilgilendirdiği önemli bir gerçektir.

Onları psikolojik zorbalıktan korumanın, fiziken de rahat ve mutlu edebilecekleri imkanlar sunmanın, engelleri veya farklılıkları bulunsa da kimseden eksik değil herkesle eşit olduklarını hissettirmenin, tüm bunların yanı sıra bakım verenlerini de düşünmenin, kısaca engelleri ile tutundukları yaşamlarına yeni bir engel değil, yüzleri gülümseten, toplumsal sevgi ve bağı kuvvetlendirecek destek olmanın hepimizin insani sorumluluklarından biri olduğu kanaatindeyim. Çanakkale Belediyesi olarak, kentimizde yaşayan engelli bireylerimizi, ailelerini ve onların yaşadıkları zorluk ve sorunları çok önemsediğimizi, bu doğrultuda kendileriyle her zaman el ele ve yürek yüreğe olduğumuzu, onların mutluluğu adına çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğimizi de belirtmek isterim.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle de engelli bireylerimize ilişkin toplumsal farkındalığın artmasını diliyor, tüm engelli bireylerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu günler diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı