Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 24 Temmuz Lozan Antlaşmasının Yıldönümü Mesajı

Tüm acıları ve zaferleriyle eşsiz bir varoluş destanının yazıldığı Kurtuluş Mücadelesini taçlandıran çok önemli bir tarihtir 24 Temmuz 1923. Ulusal sınırlarımızın tanımlandığı, bağımsızlık ve egemenliğimizin dünyaca tanındığı Lozan Antlaşması ile hem ülkemiz açısından önemli bir diplomatik adım atılmış hem de sömürü altındaki başka devletlere de umut ve ilham olunmuştur.

Türk milletinin kahramanca mücadelesi ile Cumhuriyete giden yolda en önemli adımlardan biri olan Lozan Antlaşmasının yıldönümünü kutluyor; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlık yolunda emeği bulunan tüm şehit ve fertlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı