Sayfa yükleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 27 Temmuz Seramik Bayramı Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 27 Temmuz Seramik Bayramı Mesajı

Barışın ve Özgürlüklerin Kenti Çanakkale’mizin adını aldığı ve bu adı dünyaya duyurabildiği kadim değerlerinden biri kuşkusuz ki seramiktir. Bu güzel kentin bereketli topraklarının usta ellerde şekil bulduğu seramik sanatı, günümüzde de halen özveriyle yaşatılmaktadır.

Çanakkale Belediyesi olarak da kentimizin önemi büyük pek çok değerine olduğu gibi seramik çalışmalarına ve seramik sanatına da ayrı bir kıymet vermekteyiz. Kentimizin çok önemli ustalarından biri olan İsmail Bütün üstat ile yıllarca çalışmanın mutluluğunun yanı sıra, kentimize Çanakkale Seramik Müzesi ve Seramik Atölyemizi kazandırmanın, buralarda gerçekleşen eğitim ve çalışmalar ile yeni seramik ustalarının yetişmesine katkı sunmanın, dolayısıyla bu kentin vazgeçilmez bir parçası olan seramik sanatını unutturmadan ileriye taşımak için çaba göstermenin de gururunu yaşamaktayız.

Yalnızca bizlerin değil pek çok özverili ve bu kente değer veren hemşerimizin çabasıyla da değerine değer katmaktadır seramik. Bu isimlerden biri de uzun yıllar önce adımlarını atığı çalışmaları, girişimci ve çalışkan kişiliğiyle hafızalarımızda yer edinen Rahmetli İbrahim Bodur’dur. Bu kentin önemli değerini markalaştıran İbrahim Bodur amcamız ve onun izinden giden Kale Grubu ailesi de seramiklerimizin adını dünyaya duyururken, diğer yandan da kentimiz ve ülkemize sunduğu istihdam ve katma değerin yanı sıra, eğitim, kültür, bilim gibi alanlarda da adından söz ettiren, bizlerin de gurur duyduğu bir kuruluş haline gelmiştir.

Ben de şahsım adına; kentimizin olmazsa olmaz değeri seramik için emek veren, yaşatan ve bu önemli mirasın geleceğe taşınmasına katkı sunan tüm kuruluş ve kişilere şükranlarımı sunarak 27 Temmuz Seramik Bayramı'nı kutluyorum.

Saygılarımla 

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı