Sayfa yükleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Kıymetli hemşerilerim;

Hepimizin içinde olan ancak insanlık tarihinde zaman zaman hırslara, egolara, çıkarlara yenik düşen barış; aslında tüm insanlar ve toplumlar için huzurla yaşayabilmenin ve var olabilmenin en büyük teminatıdır.  

İnsanlarla, toplumlarla, çevremizle, doğamızla uyum ve ahenk içinde olabilmenin, bir arada yaşayabilmenin; şiddetten, kavgadan, savaştan uzak durmanın; haklara ve hukuka saygılı olabilmenin; eşitlikten, özgürlükten yana olabilmenin; adaletten, merhametten uzaklaşmamanın diğer adıdır barış.

Bu anlamda bizlerin de rotası her zaman, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Yurtta Barış, Dünyada Barış”tır. Bu sebeple, geçmişte büyük acılara ve kayıplara sahne olan kentimizi uzun yıllardır gururla “Barışın ve Özgürlüklerin Kenti” olarak anarız. Savaşın acı izleri yanı başımızdayken, barışın kıymetini en iyi bilenlerdenizdir. Barışa, dostluğa, kardeşliğe, eşitliğe kıymet ve değer veririz her zaman…

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm dünya için mutlak barışın hakim olduğu güzel ve aydınlık günler diliyor, Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı