Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Eylül Uluslararası Dünya Barış Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Her 21 Eylül'de, Birleşmiş Milletler Merkezi'ndeki “Barış Çanı” çalınıyor.

Önemli olan, dünyamızda sadece milyarlarca insanın değil, diğer canlıların da yaşadığını unutmadan, farklı kimlikler, farklı seslerle birlikte, bir diğerimizin özgürlük sınırını aşmadan değerlerimizi yaşayabilmeyi başarabilmektir.

Savaşlarla yoğrulmuş bu topraklardan doğan Barışın ve Özgürlüklerin Kenti Çanakkale'de yaşamanın gururunu hissederken, kentimizde olduğu gibi tüm dünyada bir arada, birlik içinde eşit haklar temelinde yaşamayı, savaşların son bulmasını tüm içtenliğimle diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN