Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İtfaiye Haftası Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın  İtfaiye Haftası Mesajı

Kıymetli Dostlarım,

Çok değil kısa zaman önce ülkemizin milyonlarca canlıyı bağrına basan yemyeşil ormanlarında çıkan yangınlarla sarsıldık. Bitki örtümüz, hayvanlarımız, evlerimiz, yurtlarımız yok oldu. Yüreklerimizi dağlayan pek çok manzaraya şahit olduk; Mersin'de, Muğla'da, Antalya'da, Adana'da, hemen yanı başımızda Tavaklı'da, İda'da… 

Böylesine karanlık tablonun içinde, bir mucize oldu, çok güzel bir dayanışma can buldu. Kısa sürede milyonlarca insanın tek yürek olduğuna şahit olduk; arama kurtarma ekipleri, hayvan gönüllüleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar… Ülkenin dört bir yanından koşup gelen, bu mücadeleye ortak olan, bu savaş alanında görev alan kahramanlardı onlar. Başkahramanlarımız, itfaiyecilerimizin önderliğinde büyük çabalara sahne oldu bu topraklar.

Sadece yangın söndürmeyip, soğutma, güvenlik, kurtarma gibi her türlü desteği sağlamaya çalışan itfaiyecilerimiz -pelerinsiz kahramanlarımız-, dur durak bilmeden mücadele ettiler, bizlere yol gösterdiler. Tıpkı biz insanoğlu gibi ümitle ama çaresizce yardım bekleyen canlıların ve can dostlarımızın kurtarıcısı, umut ışığı oldular.

Kıymetli Hemşerilerim;

Bu önemli haftada öncelikli temennim insanoğlunun doğanın ve canlı yaşamının kıymetini bir an önce anlaması, bizlere sunulan bu nimete sahip çıkmasıdır. 

Tüm bu hislerimle, 307 yıldır başarıyla hizmet gösteren İtfaiye Teşkilatı'na tekrar teşekkürlerimi sunuyor; zorlu mesleklerini özveriyle icra eden, kendilerini tehlikeye atarak canlı hayatı için büyük mücadeleler veren tüm kahraman İtfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası'nı kutluyor, mühim görevlerinde başarılarının daim olmasını diliyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı