Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Laiklik İlkesinin Anayasaya Girişinin Yıldönümü Mesajı

“Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

9 Nisan 1928'de TBMM'ye sunulan kanun teklifinin oy birliği ile kabul edilmesi üzerine Anayasanın ikinci maddesinin değiştirilmesi, devletin “laiklik” temel niteliğini kazanmasının da önünü açmıştır. Laiklik toplumdaki herkesi kucaklayan, bireylerin yaşam ve inanç haklarını koruyan, eşit yurttaşlık bilincinin oluşmasına temel hazırlayan, çağdaşlığın en önemli unsurlarından biridir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün en nadide emanetlerinden birisi olan Laiklik; aynı zamandaş barışın, aydınlanmanın, hoşgörünün ve özgür düşüncenin topluma en güzel yansımasıdır.

Her gün öneminin gittikçe arttığı Laiklik İlkesine sahip çıkmak bizlerin en önemli vazifelerindendir.

Laiklik İlkesinin Anayasaya Girişinin yıldönümü kutlu olsun.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN