Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı...


Birleşmiş Milletlerin 1972 yılında İsveç'te düzenlenen çevre konferansının yıldönümü olan 5 Haziran tarihi, dünya genelinde çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğine ilişkin farkındalık yaratılması amacıyla Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.

Çevremiz ve doğamız hem biz insanların hem de diğer tüm canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan yegane ortamdır. Gökyüzünden yeraltına, topraktan denize tüm doğa, olanca nimeti ile dünya milyarlarca yıldır üstündeki canlılara ev sahipliği yapmaktadır.

Ancak ne var ki bir yandan doğanın bu nimetlerinden sınırsızca faydalanan insanlık bir yandan da aynı doğayı kirletmekte, geri döndürülemez tahribatlara yol açabilmektedir. Gerçekten cennetten bir köşe olarak adlandırılabilecek Barışın Kenti Çanakkale'mizde bile uzun yıllardır temiz çevre mücadelesi vermekteyiz. Bunun yanı sıra, Çanakkale Belediyesi olarak çevre ve doğa da her zaman çalışmalarımızın odağında oldu. Atıksu Arıtma Tesislerimiz ile hem merkez hem de mücavir alanlarımızın atıksularını arıtıyor, bu çevreci hareketle plajlarımızda uzun yıllardır Mavi Bayrak'ın dalgalanmasına öncülük ediyoruz. Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizden çıkan çamuru güneş enerjisi ile kurutuyor, yine Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi kurduğumuz GES aracılığıyla güneşten temin ediyoruz. Temiz enerji ile kurduğumuz tüm bu yatırımlarımızı üretimle birleştiriyor, Atıksu Arıtma Tesisimizin bahçe alanı başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında atalık bitkilerimizi yetiştiriyoruz.Tohum Sandığımızda uzun yıllardır yerel tohumlarımızı geliştiriyor, bu tohumlardan oluşan fidelerimizi kentlilerimizle paylaşıyoruz. Diğer bir deyişle, doğayı korumak adına geliştirdiğimiz yenilenebilir enerji odaklı yatırımlarımızı yeşille ve üretimle harmanlıyoruz.

Değerli Hemşerilerim,

En kıymetlimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras; temiz bir çevre, yaşanılası bir doğa, yeşil bir ağaç, mavi bir göl...

Bunu ancak el ele verince başarabileceğimizi unutmamalı, hem kurumlar hem de bireyler olarak bu sorumluluğu omuzlamalı ve aslında kendi hayatımızı kendi ellerimizle tehlikeye atmamak adına çevremizi korumalıyız. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, kıymetini her geçen gün daha da iyi anlayacağımız çevremize ve doğamıza karşı olan sorumluluklarımızdan asla vazgeçmememiz gerektiğine bir kez daha vurgu yaparak, oksijeni, mavisi, yeşili bol sağlıklı günler diliyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı