Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı


Kin, düşmanlık, savaş, şiddet ve ölüm ülkemizin bağrına, başkentine kadar girmiş, barış ve demokrasi isteyen aydınlık insanları kucaklaşırken yakalamıştır. Türkiye tarihinin en acımasız katliamlarından birine bundan 3 sene önce başkentte şahit olduk.

Öyle üzücü, öğle ağırdı ki yaşananlar; gözlerde yaşın, dudaklarda kelimelerin tükendiği, çocukların anasız babasız, hayata tutunanların kolsuz bacaksız kaldığı, yüreklerin acıdan nasır bağladığı kapkara bir gündü.

Savaşlar son bulsun, barış ve emek en yüce değer olsun demek için, Çanakkale’den yola çıkan arkadaşlarımız da bir eksikle döndüler Ankara’dan geriye. Bu arkadaşlarımızın içinde; çok sevdiğimiz, verdiği emek, demokrasi mücadelesi ve gülen yüzüyle tanıdığımız Ercan Adsız da vardı. Ercan kardeşimiz de, 103 diğer yurttaşımız gibi evine, eşine, çocuklarına geri dönemedi.

Şüphesiz ki her şiddet sarmalından çıkış, ancak barışa ve özgürlüğe tutunarak gerçekleşir. Demokrasiyi hep birlikte tesis edecek, çocuklarımıza mutlu ve umutlu yarınları da yine el birliğiyle bırakacağız. Bunun da tek yolunun, birlik olmak ve demokrasi mücadelesini önce yüreklerimizde içselleştirmek olduğunu biliyoruz.

10 Ekim 2015’de Ankara’da kaybettiğimiz yoldaşlarımızı bir kez daha rahmet ve özlem ile anıyor, acılı ailelerimize sabır diliyorum.

Saygılarımla

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı