Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 27 Temmuz Seramik Bayramı Mesajı


Seramik Kenti Çanakkale’nin Çok Kıymetli Yaşayanları;

Şehrimizin üzerine kurulduğu coğrafyanın neredeyse her yanı antik bir mirastır.

2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesiyle, değerini daha da geniş kitlelere tanıtma fırsatı yakaladığımız Troia’nın kültürel ve tarihi kalıntıları da bizlere geçmişe yönelik çok değerli bilgiler sunmaktadır.

Kentimiz, tarihsel süreçlere öylesine bağlı kalmıştır ki, kentimizin gözbebeği seramik, asırlarca topraktaki mirası sanata, sanattaki aydınlığı barışa dönüştürmüştür.

Seramik; tarihimizin en önemli kültürel miraslarından birisidir. Felsefi olarak da derin anlamlar içeren seramik sanatı, barışın kenti Çanakkale’de kendine çok değerli bir başka misyonda yüklemiştir. Çanakkale’nin kadim değeri seramik; girişimci, öncü ve çalışkan kişiliği ile Rahmetli İbrahim Bodur’un ellerinde, bir endüstriye dönüşmüş, şehrimizin ve ülkemizin gururu olmuştur.

Şehrimizi simgeleyen adıyla dünyaya mal olan Kale bugün; Çanakkale’nin ve Türkiye’nin istihdam, katma değer, eğitim, kültür, bilim alanında gelişmesine büyük katkılar sunan Çanakkale’nin seramik şehri olarak dünyaca tanınması yolunda çok büyük adımlar atan dev bir kuruluştur.

Seramik, Çanakkale’nin gözbebeğidir; geçmişi aydınlatan, geleceğe köklü tarih aktaran sanattır. Toprağın sanata, sanatın aydınlığa, aydınlığın kalkınmaya dönüşümünün sembolü olan Seramik Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı