Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Anneler Günü Mesajı


Nazım Hikmet’in Saman Sarısı şiirinde dediği gibi;

“iki şey var ancak ölümle unutulur

anamızın yüzüyle şehrimizin yüzü”

Anne ile, annelik ile ilgili duyguları, düşünceleri ifade edebilecek yeterlilikte sözleri bulabilmek, bir araya getirebilmek,

Annenin bir insanın yaşamında ki yerini, değerini, biricikliğini ifade edebilmek kolay iş değildir.

Bitmez, tükenmez, her gün çoğalan sevgiyle, sabırla, özveriyle annelerimiz şüphesiz ki kavuşmayı büyük bir umut içinde beklediğimiz güzel günlerin ve aydınlık geleceğin mimarlarıdır.

Annelere verilebilecek en büyük armağan; çocuklarıyla beraber özgürce, güven ve mutluluk içinde yaşayabilecekleri, eğitim ve iş olanaklarının adaletli bir düzende yaşandığı, şiddetin, tacizin, istismarın olmadığı bir hayattır.

Bu nedenle; her türlü kötülüğü yok edip, yerine iyiliklerle örülmüş, çağdaş, ilerici, modern, barışçıl bir dünya yaratmak annelere borcumuzdur. Ancak bu şekilde emekleri ve özverileriyle yaşamımıza anlam katan toplumsal barış, demokrasi ve uygarlığımızın gelişmesine önemli katkıları bulunan annelerimizden aldığımız sevgi ve emeğin karşılığını ödeyebilir, onlara olan derin şükranımızı gösterebiliriz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle sonsuz sevginin, sabrın ve şefkatin sembolü annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, tüm anneleri ve anne adaylarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı