Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Deniz GEZMİŞ, Hüseyin İNAN Ve Yusuf ASLAN'I Anma Mesajı.


ÜÇ FİDANI ANMA MESAJI


Acımasızca yitirdiğimiz üç gencimizi hatırlatan 6 Mayıs’lar bizleri ülkemizin karanlık günleriyle ve yüreklerimizde yer eden en acı hatıralarla baş başa bırakır.

Şüphesiz ki onlar verdikleri mücadele yolunda çok büyük bedeller ödemek zorunda kalmışlardır. Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi aşklarını, bu yolda verdikleri kararlı mücadeleyi, içlerindeki vatan ve Atatürk sevgisiyle ortaya koysalar da yakın tarihimizin en acı sonlarından birine mahkûm edilmişlerdir.

Onların verdikleri mücadele birçok zihnin önderi olmuş, düşünceleri o zamandan bu zamana ülkenin her bir yanında yankılanmıştır. Deniz’in de dediği gibi “Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığın süre içerisinde çok şey yapabilmektir.“ aslında. Eşitlik, adalet, özgürlük ve barış yoluna adadıkları, kısa yaşamları boyunca verdikleri onurlu mücadele hiç unutulmayacaktır.

Deniz GEZMİŞ, Hüseyin İNAN ve Yusuf ASLAN’ı aramızdan ayrılışlarının 46. yılında sevgi, saygı ve özlemle bir kez daha anıyor, geride kalanlar için çağrı yapıyorum; zaman demokrasi, adalet, özgürlük ve barış mücadelesine sımsıkı tutunma zamanıdır.

Saygılarımla

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı