Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. Yıldönümü Mesajı.


1915 Çanakkale Deniz Savaşlarının ardından bu denizlerden geçemeyeceğini anlayan İtilaf Devletleri stratejilerini kara harekâtına çevirmiş, Çanakkale’de atan yüreklerin ne kadar güçlü olduğunu, bu yüreklerin Çanakkale’de, vatanları uğruna ne gibi bedelleri ödemeyi göze aldığını tahmin edememiştir.

Çanakkale binlerce kahraman yiğide ev sahipliği yapan, onları sükûnetle bağrına basan destanlar şehridir. Yıllar önce bu topraklarda emperyalizme karşı başlatılan mücadelede tüm yürekler bir atmış, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde ezber bozan bir destan yaşanmıştır. Vatanı için canlarını seve seve feda eden, anasından, bacısından, bebesinden de ötede verdiği bu inançlı ve kanlı mücadelede bir an olsun tereddüte düşmemiştir kahraman yiğitlerimiz.

Yıllar önce kan ile can ile savunulan bu topraklarda şimdi bayrağımız barış için dalgalanıyor. Çanakkale’nin adım adım her toprağında rengârenk çiçekler yeşeriyor. Rüzgârların ev sahibi Çanakkale artık Barışın ve Özgürlüklerin Diyarı olarak biliniyor. Bizler, şehitlerimizin ödedikleri bedelleri unutmuyor, unutturmuyoruz.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yıl dönümünde başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Çanakkale Savaşlarında, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı