Tiyatro, içinde barındırdığı geniş bilgi ağıyla kültürel gelişim ve toplumsal paylaşımın en değerli noktasında yer alır. Eğiten, geliştiren, düşündüren ve sorgulatan yanıyla da içinde ciddi toplumsal sorumluluklar barındırır. Tiyatro din, dil, ırk ve etnik olguları da bütünleştirici bir işlev görmekte, insanlar arasında anlayışı ve hoşgörüyü yaygınlaştırmaktadır.
Sanat hareket edecek alan ister, özgür olmak ister. Çünkü sanatın biriciği olan düşünce, ancak özgür bir toplumda kök salıp, yeşerebilir. İşte bu yüzden tiyatro; inancıyla, inadıyla, başkaldırışıyla özgür toplumun değeri olarak sunar kendisini tozlu sahnelerden.
Her zaman dile getirdiğim gibi, bir toplumun gelişmeye açık olup olmadığını o toplumdaki sanat seviyesine bakarak kolayca anlayabiliriz. Çünkü sanat gelişmekte olan toplumların baş tacı, geriliklerin ve karanlıkların korkulu rüyasıdır.
Sanata ve sanatçıya değer veren barışın kentinden, tiyatro salonlarını dolduran, etkinliklerimizi kesintisiz takip eden tüm sanatseverleri selamlıyor, bu alanda emek veren herkesin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum.
Saygılarımla.
Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı