Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıldönümüne İlişkin Mesajı

Bayraklar ve milli marşlar bir ülkenin en değerli sembolleri, birlik ve bütünlüğün yapı taşlarıdır. Bilinmelidir ki, zorlu bir kurtuluş mücadelesinin ruhu, Türkiye Cumhuriyetinin varlığının ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşımız da yıllardır bizleri birlik ve bütünlük içinde tutan yegane unsurdur. 12 Mart 1921 tarihinde kutsal bir göreve imza atan kıymetli eserimize sahip çıkmak ve  muhafaza etmek hepimizin vicdani görevidir.

97 yıldır bizleri bir arada tutan gücümüz, ilk günkü ateşiyle yüreklerimizi titreten İstiklal Marşımızı gururla okuyor; bu önemli günde, milli eserimizin kıymetli yazarı Mehmet Akif ERSOY’u ve bestecisi  Osman Zeki ÜNGÖR’ü minnet ve saygı ile anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı