Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy Ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı


Her zaman gerçeğin peşinden korkusuzca giden bir gazeteci olmak, adaleti, demokrasiyi ve insan haklarını korkusuzca savunan bir hukukçu olmak her dönemde zor ve mücadele gerektiren işlerden olmuştur. Hele ki demokrasi unsurlarının düzgün çalışmadığı bir zeminde korkusuzca düşüncelerini ifade eden, özgür bir basın inancıyla görevini yerine getiren birçok gazetecinin sonu da ne yazık ki acı ve vicdansızca olmuştur.

Demokrasi ve özgürlüklerin yegâne temsilcileri olan aydınlarımızın zorlu mücadelelerinde kalemleri ellerinden alınıyor, düşünceleri tutsak ediliyor ya da acımasızca hayattan kopartılıyorlar.  Aydınlanmanın ortaya çıkaracağı gerçeklerden ürkenler, gerçeğin peşinde koşan aydınlarımızı, gazetecilerimizi vicdansız, karanlık pusularda alıyor biricik yaşamlarından. Bu yolda kaybettiğimiz tüm aydınlarımızın uğruna canlarını verdikleri fikirlerine, özgür ve bağımsız bir gelecek düşlerine sahiplenerek; toplumsal barışın, demokrasinin, adaletin, Cumhuriyetin ilkeleriyle umut dolu aydınlık yarınların inşası için hep birlikte çalışmalıyız.

Hain suikast girişimleri sonucunca hayattan kopartılan, demokrasi mücadelelerinden bir an olsun vazgeçmemiş, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından kıymetli bilim insanı, yazar,  Prof. Dr. Muammer AKSOY’u ve gazeteciliğin simge olmuş çok kıymetli ismi Abdi İPEKÇİ’yi vefatlarının yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı