Kütüphaneler

KORFMANN KÜTÜPHANESİ

2005 yılında hayatını kaybeden Troia Kazı Heyeti eski başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann' ın, 6 bin kitap ile 10 bin makalesini bağışladığı Korfmann Kütüphanesi 24 Şubat 2007 Cumartesi günü açılışı yapılmıştır.

İlk İnşaasının 1890 yıllarında olduğu tahmin edilen bina bugüne dek,kilisede,okul gibi pek çok değişik alanda hizmet vermiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Tekel İdaresince tütün deposu olarak kullanılmıştır. 2006 yılında Belediyemiz tarafından satın alınan yapı restore edilmiş ve Çanakkale - Tübingen Troia Vakfına kütüphane amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilmiştir.

Korfmann'ın Türk Kültür ve Bilim hayatına yapmış olduğu son hizmet kişisel kütüphanesini kentimize bağışlamış olmasıdır. Çanakkale Belediyesi'de bu eşsiz kütüphaneye en iyi ev sahipliği yapacak binayı seçmiş, satın almış ve restore etmiştir.