PARDUBİCE/ ÇEKYA

Kardeş Kentimiz Pardubice

Pardubice, Çek Cumhuriyeti'nin Pardubice Bölgesi'nin başkenti olan şehirdir. Prag şehrinin 96 km doğusunda bulunmakta, 90.688 nüfusa ve 77,71 km² alana sahiptir. İçinden geçen Labe (Elbe) Nehri özellikle sonbaharda şehre ayrı bir güzellik katar. İki adet kalesi bir de Zelenobranská (Yeşil Kule) büyük saat kulesi vardır. Eski şehir meydanında Orta Avrupa’da standartlaşmış olan veba anıtı ve süslü hükümet binası mevcuttur. 90.000 nüfuslu olmasına karşın üniversite gençliğinin ve civardaki fabrikaların işçilerinin şehre sağladığı genç nüfus yoğunluğunun talebi doğrultusunda görece canlı bir eğlence yaşamına sahiptir.

Kardeşlik Bilgileri

Birinci Dünya Savaşı sırasında Galiçya cephesinde yaşamını yitiren 508 Türk vatandaşının Pardubice Şehitliğinde bulunması, Çek Cumhuriyeti’nin Pardubice kenti ile kurulan kardeş kent ilişkilerin çıkış noktasını oluşturmaktadır. İki şehir arasında kurulan ilişkiler çerçevesinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Pardubice Belediye Başkanı Štěpánka Fraňková 11.08.2012 tarihinde Anlaşma Zaptı’nı imzaladılar.