Sayfa yükleniyor

PLAYA DEL CARMEN / MEKSİKA

Kardeş Kentimiz Playa del Carmen


Playa del Carmen, Meksika'nın Quintana Roo eyaletinde bulunan Riviera Maya bölgesinde, Solidaridad belediyesine bağlı bir şehirdir. Şehir, Karayip Denizi'nin kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2014 yılı itibarı ile 186,700'dür. Kasaba, Meksika'da en hızlı büyüyen nüfuslardan birine sahiptir.

Playa del Carmen, Cancún'un güneyinden Tulum'a ve Sian Ka'an biyosfer rezervine uzanan Riviera Maya'da yer almaktadır. Playa, şehrin yaklaşık 10 km güneyindeki Calica taş ocağı rıhtımlarına demirleyen birkaç yolcu gemisinin durağıdır. Meksika temalı bir "eko-arkeolojik park" olan Xcaret Eco Park, Xcaret şehrin hemen güneyinde yer alan popüler bir turizm merkezidir.

Başlangıçta küçük bir balıkçı kasabası olan Playa del Carmen'de turizm dünyaca ünlü bir tüplü dalış noktası olan Cozumel adasına giden yolcu feribotu ile başladı. Riviera Maya'daki coğrafi konumu nedeniyle Doğu Meksika'da önemli bir turizm noktası haline geldi. Playa del Carmen, çok çeşitli turistik aktiviteler sunmaktadır.

Playa del Carmen, son zamanlarda yeni lüks konut binaları, restoranlar, butikler, eğlence mekanları, küçük butik otelleri ve çok sayıda plajları ile son derece hızlı bir gelişme göstermiştir. Playa del Carmen birçok önemli yıllık etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Aynı zamanda PGA Tour golf turnuvalarının hedefi ve çeşitli televizyon şovları için belirlenen yer olmuştur. Şehir, 1999 yılında kurulan ve Meksika futbol ligi sisteminin üçüncü kademesi olan Segunda División Profesional'ın güney grubunda yarışan bir futbol kulübü olan Inter Playa del Carmen'e de ev sahipliği yapmaktadır.

Kardeşlik Bilgileri

Bakanlık üzerinden gelen talep ile 2020 yılında Çanakkale Belediyesi tarafından Meclis kararı alınmıştır. 12.01.2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da alınan onay ile iki kent arasındaki kardeşlik ilişkileri resmileştirilmiştir.